Laden...

kathodische bescherming cursus


Cathodic Production Advice (CPA) levert cursussen op het gebied van Kathodische Bescherming van staal en metselwerk in beton.

Een veel gebruikte methode om het roesten van staal te stoppen is kathodische bescherming (KB). Binnen het vakgebied van onderhoud en reparatie van beton is kathodische bescherming een wat afwijkende techniek. Bij kathodische bescherming wordt de duurzaamheid van reparatiewerkzaamheden geborgd door het toepassen van een opofferingsmateriaal of het laten lopen van een beschermstroom In de afgelopen 25 jaar zijn veel betonnen constructiedelen voorzien van KB. Hierbij is het van een specialiteit meer en meer een standaard techniek binnen het betononderhoud geworden.

Om ergernis en onnodige kosten te vermijden is het noodzakelijk om deskundig aan de slag te gaan. Weten wat je doet, hoe je het doet en vooral waarom je het doet, is essentieel om te komen tot een goed eindresultaat. CPA levert in samenwerking met de LSVB praktische opleidingen om de mensen die het werk moeten maken toe te rusten met de juiste kennis, kunde en vaardigheden en geeft hiermee direct een antwoord op de NEN12696 norm.

Kathodische bescherming vereist een andere manier van denken, andere vaardigheden, technieken,materialen en andere gereedschappen. Om de vakbekwaam betonreparateur hiermee vertrouwd te maken is deze cursus opgezet rondom praktijkgedeelten vastgelegd in werkinstructies. Voor het verkrijgen van een goed inzicht in de uit te voeren werkzaamheden en de rol van de vakbekwaam betonreparateur in het KB‐proces, wordt in de cursus ook aandacht besteed aan de achterliggende principes van kathodische bescherming.

De opleiding rondom Kathodische Bescherming zijn opgedeeld in vier cursusdagen:

  • A1: een algemene cursusdag en
  • A2: Galvanische anodes,
  • A3: Opgedrukte stroom met Titanium,
  • A4: Opgedrukte stroom met geleidende coating.

Neem contact op

Alle velden zijn verplicht
beschermings-criterium
beschermingscriterium
beton-corrosie
beton-roest
betonrot
beton-inspectie
beton-onderzoek
beton-schade
betonmetingen
beton-inspecteren
corrosie-van-de-wapening
monitoring-en-controle
potentiaalmeting
kb-en-monitoring
wapeningscorrosie
wapening-roest
betononderzoek
betonrot-behandelen
betonrot-controle-monitoring
roesten-beton
vloeronderzoek
roestend-betonijzer
putcorrosie
reparatie-betonrot
kathodische-bescherming-opleiding
kathodische-bescherming-cursus
chloride-meting
wapeningcorrosie
beton-inspectie-bedrijf
beton-onderzoeken
beton-schades
betonroest
betonschade
beton-beschermings-criterium
kathodische-bescherming-monitoring
vloer-onderzoek
betononderzoek-betoninspectie
chloride-in-beton
testpagina
nehobo-vloer inspectie-onderzoek manta-vloer inspectie-onderzoek kwaaitaal-vloer inspectie-onderzoek kwaaitaal-vloer herstel-reparatie manta-vloer herstel-reparatie nehobo-vloer herstel-reparatie Kathodische bescherming KB Beton Kathodische bescherming KB wapening wapeningsstaal