Laden...

reparatie betonrot


Hoe betonrot te repareren?

Om het proces van betonrot te repareren zijn er 3 componenten nodig: water, lucht en de wapening (ijzer). Door langdurige blootstelling van de wapening aan water en lucht ontstaat er betoncorrosie. Omdat het beton een hoge pH-waarde (hoger dan 12) heeft, is dit te vergelijken met opgeloste soda. Het alkalisch milieu dat ontstaat op het wapeningsstaal geeft de wapening een dun laagje bescherming. Zodra de alkaliteit daalt in het beton, ontstaat er betonrot, oftewel roest van de wapening.

Omdat het wapeningsstaal is aangetast door betoncorrosie oftewel betonrot zal het zijn constructieve waarde verliezen.
Hoe kunt u beton corrosie vaststellen?

  • Roestvorming op het beton
  • Afgebrokkeld beton
  • Blootliggen van het wapeningsstaal

Te repareren betonrot:
Wat KB bijzonder maakt is dat wij de processen die bij corrosie betrokken zijn, volledig in kaart kunnen brengen. Belangrijker nog, wij kunnen ze sturen. De batterij die leegloopt kunnen wij opgeladen houden. De controlerende natuurwetten blijken net zo fundamenteel als de zwaartekracht. Het is geen vraag of KB werkt. Het is alleen nog de vraag: hoe passen wij het in het onderhavige geval zo toe, dat de inspanningen (kosten) minimaal zijn en de risico's op storingen minimaal.

Kathodische bescherming kan principieel op twee manieren worden toegepast. Enerzijds bestaan er systemen die zijn gebaseerd op de toepassing van een onedeler materiaal (in de verdringingsreeks) dat het metaal beschermt, bijvoorbeeld zink dat zich opoffert voor het staal. Anderzijds bestaan er systemen die aangesloten worden op elektrisch vermogen en gebruik maakt van duurzame anodematerialen om het metaal te beschermen. Het eerste type noemen we galvanische KB, het tweede KB met opgedrukte stroom.

Cathodic Production Advice (CPA) kan dit probleem verhelpen doormiddel van Kathodische bescherming, koploper op het gebied van het repareren van betonrot.

Neem contact op

Alle velden zijn verplicht
beschermings-criterium
beschermingscriterium
beton-corrosie
beton-roest
betonrot
beton-inspectie
beton-onderzoek
beton-schade
betonmetingen
beton-inspecteren
corrosie-van-de-wapening
monitoring-en-controle
potentiaalmeting
kb-en-monitoring
wapeningscorrosie
wapening-roest
betononderzoek
betonrot-behandelen
betonrot-controle-monitoring
roesten-beton
vloeronderzoek
roestend-betonijzer
putcorrosie
reparatie-betonrot
kathodische-bescherming-opleiding
kathodische-bescherming-cursus
chloride-meting
wapeningcorrosie
beton-inspectie-bedrijf
beton-onderzoeken
beton-schades
betonroest
betonschade
beton-beschermings-criterium
kathodische-bescherming-monitoring
vloer-onderzoek
betononderzoek-betoninspectie
chloride-in-beton
testpagina
nehobo-vloer inspectie-onderzoek manta-vloer inspectie-onderzoek kwaaitaal-vloer inspectie-onderzoek kwaaitaal-vloer herstel-reparatie manta-vloer herstel-reparatie nehobo-vloer herstel-reparatie Kathodische bescherming KB Beton Kathodische bescherming KB wapening wapeningsstaal